افطاری، حیاتیانِ سفره‌ی رنگینِ کشورهای همسایه - پیستون پمپ | موزیک و خبر

اینستاگرام هنرمندان

افطاری، حیاتیانِ سفره‌ی رنگینِ کشورهای همسایه - پیستون پمپ | موزیک و خبر

وب‌سایت همشهری شش و هفت – مهدی بهپور: این روزها شهرهای سرزمین‌های اسلامی در تب و تاب‌ماه مبارک در تکاپو و جنبش هستند.در این‌ماه سفره سحری و افطار در این کشورها رنگین تر از پیش به بهترین و پاک ترین خوراک‌ها آراســته‌می‌شود و عطر ناب‌شان فضای خانه‌ها و شهر را پر می‌کند. بیش از این منتظرتان نمی‌گذاریم؛ با هم گشتی در کوچه‌های قاهره، اســتانبول و الجزایر و بازارهای تونس و مراکش می‌زنیم و حیاتیان سفره‌های رنگین مردم این کشورها می‌شویم.

پودینگ برنج با خرما

پودینگ برنج با خرما یکی از خوراکی های مقوی و رایج در کشورهای عربی برای تناول در‌ماه مبارک رمضان اســت. در کشورهایی همچون مصر این خوراکی شیرین و لذیذ را بسیار می‌توان یافت، به‌ویژه بر سفره سحری. این خوراکی را در مناطق مختلف به شیوه‌های گوناگون و گاهی با افزودن کرم نارگیل، عسل و سس تمرهندی نیز درست می کنند، ولی در اینجا نوع بسیار ساده آن  را که همه مواد مورد نیاز آن در دسترس اســت، ارائه می کنیم.

1282182 588 افطاری، حیاتیانِ سفره‌ی رنگینِ کشورهای همسایه

 

مواد لازم:

  • دو فنجان برنج پخته
  • ۱۵عدد خرمای پوست کنده و له شده
  • شکر و شیر به میزان لازم

طرز تهیه:

 

برنج پخته و نرم را در یک مخلوط کن به میزان کم و تا جایی که خیلی له و حالت پوره ای پیدا نکند، هم می زنیم. سپس آن‌را از مخلوط کن خارج می‌کنیم و در یک ماهیتابه با اندکی شیر ، شکر و خرمای له شده در‌هم‌می‌آمیزیم و روی آتش ملایم گاز به‌مدت حدود ۲۰دقیقه حرارت داده و هر از گاهی آن‌را هم می زنیم. خوراکی مقوی و شیرین و لذیذ آماده اســت و می‌توان آن‌را هم گرم و هم سرد نوش جان کرد. اگر به کرم نارگیل و سس تمرهندی دسترسی داشته باشید می‌توانید کمی از آنها را نیز همراه با کمی عسل به مخلوط در حال پختن بیفزایید و هم بزنید.

 


نان الجزایری با سس فلفل


این نان سنتی که بیشتر در شهرهای کوهستانی شمال الجزایر رایج اســت همراه با سس ویژه فلفل بسیار مورد توجه مردم این نواحی قرار دارد و مناسب برای مصارف گوناگون به‌ویژه همراه با نیمرو اســت.

 

 1282183 361 افطاری، حیاتیانِ سفره‌ی رنگینِ کشورهای همسایه

 

مواد لازم:

  • ۲عدد فلفل دلمه ای قرمز
  • ۴عدد گوجه فرنگی
  • ۹۰۰گرم آرد سمولینا
  • ۳فنجان آب
  • ۴قاشق غذاخوری روغن زیتون برای اســتفاده خام
  • ۶قاشق غذاخوری روغن زیتون برای سرخ کردن
  • ۴حبه سیر خرد شده
  • ۱عدد فلفل سبز خردشده
  • نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه:

۱٫ فر گاز را طریقهن کنید و بگذارید تا خوب داغ شود. سپس فلفل و گوجه فرنگی را روی یک کاغذ نسوز یا ورقه آلومینیوم قرار دهید و حدود ۸دقیقه در فر بگذارید. چندین بار فلفل و گوجه را برگردانده تا تمام بخش‌های آنها خوب کباب شوند. سیاه شدن پوست‌شان حیاتی نیست ؛ چه بسا این طوری آسان‌تر پوست کنده‌شوند. پس از ۸دقیقه آنها را از فر بیرون می‌آوریم و پوست، دانه و مغز فلفل و گوجه فرنگی را خارج می‌کنیم.

۲٫ در یک کاسه کوچک یک قاشق روغن زیتون را با آتش متوسط داغ کنید. فلفل سبز تند و سیر را به آن بیفزایید و تفت دهید.

۳٫ سپس فلفل سبز و سیر را خارج کنید و با فلفل دلمه ای و گوجه فرنگی مخلوط کنید. این مخلوط را با یک چاقو خرد کنید تا چیزی شبیه به یک سس حاصل آید.

۴٫ سمولینا را در یک کاسه با نمک و چهار قاشق روغن زیتون مخلوط کرده و روی آتش گاز قرار دهید و کم کم به آن آب بیفزایید. در همین زمان مخلوط مزبور را با دستان خود ورز دهید تا خمیری حاصل شود که نه چسبناک و نه سفت باشد و در ضمن بتوان آن‌را با دست به بخش‌هایی تقسیم کرد. در این زمان آن‌را به شش بخش تقسیم و شش قطعه به شکل توپ ایجاد می کنیم.

۵٫ در یک ماهیتابه بزرگ برای هرکدام از توپ های خمیر یک قاشق غذاخوری روغن بریزید تا داغ شود و سپس توپ را که به صورت ورقه‌های گرد (نازک نباشد) در آورده‌اید، در آن به نوبت تفت دهید تا بر سطح خمیر لکه‌های قهوه ای پدیدار و ترد شوند. سپس آنها را از ماهیتابه خارج کنید و در یک پارچه یا کاغذ جاذب روغن به‌مدت کمی قرار دهید.

۶٫ نان آماده اســت و آن‌را در سسی که از قبل آماده کرده‌اید بزنید و نوش جان کنید. اگر دوست داشتید روی سس را با چند پر سبزی ترجیحا جعفری و اندکی پیاز خرد شده بیارایید.

 


نیمروی ترکی


کشور زیبای ترکیه و شهرهای شلوغ و پررفـــــت‌وآمد آن در‌ماه مبارک رمضان سراسر شور و شوق و عصرها هنگام افطار به صحنه ای از هیجان عمومی در هاله ای قدسی از برکات‌ماه مبارک رمضان درمی آید. قرار گرفـــــتن این سرزمین و به ویژه شهر زیبای اســتانبول در بخش واسط میان دو قاره کهن، یعنی آسیا و اروپا و بهره گیری از برکات و فرهنگ های متفاوت به غنای هرچه بیشتر خوراکی های این سرزمین انجامیده اســت.

 

تخم مرغ از آن دسته خوراکی هایی اســت که به شکل های بسیار گوناگون مورد اســتفاده قرار می گیرد؛ گاهی پخته، گاهی نیمرو، گاهی هم زده و در غذاهای گوناگونی مورد اســتفاده قرار می گیرد. یکی از انواع خوراک‌های رایج با تخم مرغ  در کشور ترکیه به‌ویژه در‌ماه مبارک رمضان نوعی نیمرو اســت که طرز تهیه آن ساده ولی طعم آن بسیار دلچسب اســت. این نیمرو را بهتر اســت برای سحری آماده کنیم.

 1282193 795 افطاری، حیاتیانِ سفره‌ی رنگینِ کشورهای همسایه

مواد لازم:

  • ۳حبه سیر خرده شده
  • یک  و نیم فنجان ماســت ساده
  • یک فنجان آب
  • یک قاشق غذاخوری سرکه
  • ۶عدد تخم مرغ
  • ۲قاشق غذاخوری کره
  • نمک و فلفل پاپریکا

 

طرز تهیه:

۱٫ در یک کاسه سیر، ماســت و مقداری نمک را با هم به خوبی می آمیزیم.

۲٫ در کاسه دیگر سرکه، آب و کمی نمک را می‌ریزیم و روی گاز می‌گذاریم تا به‌خوبی جوش‌آید. پس از به جوش آمدن آب درجه گاز را کم می‌کنیم تا از غلیان آب درون کاسه کاســته شود. آنگاه تخم مرغ ها را به آرامی در آن به‌گونه‌ای می شکنیم که از هم فاصله داشته باشند.

۳٫ وقتی سفیده روی تخم مرغ را گرفـــــت آنها را توسط یک کف گیر سوراخ دار به آرامی از آب خارج کرده و در بشقاب قرار می دهیم.

۴٫ کره را در یک کاسه حرارت می‌دهیم و ذوب می کنیم و به آن فلفل پاپریکا می‌افزاییم.

۵٫ مخلوط اولیه (ماســت، سیر و نمک) را روی تخم مرغ ها می‌ریزیم و در پایان روی مجموع آنها کره ذوب شده همراه با پاپریکا را می‌افزاییم.

 


پلوی فیجی


در دو هزار کیلومتری شمال شرقی کشور نیوزیلند جزیره ای کوچک و آرام در میان اقیانوس آرام قرار گرفـــــته که کشور فیجی نامیده می‌شود. البته اینجا یک جزیره نیست؛ بلکه مجمع الجزائری اســت تشکیل شده از بیش از ۳۳۰جزیره کوچک و بزرگ. فیجی پوشیده از جنگل با آب و هوایی گرم و مرطوب اســت.

 

بخش حیاتیی از جمعیت این کشور را افرادی با اصل و نسب هندی تشکیل می‌دهند. حدود ۶نسبت از جمعیت یک میلیونی اینجا را مسلمانان تشکیل می‌دهند.مسلمانان فیجی آداب‌ماه مبارک رمضان را نیز با شکوهی قابل توجه برگزار می ‌کنند.اینجا با وجود تنوع فرهنگی بالایی که دارد، مکانی اســت که پر از خوراکی های گوناگون با عطر و طعم خاص خودشان. بر سر سفره افطار برادران و خواهران‌مان در این نقطه دور حیاتیان می‌شویم و پلوی ویژه‌ای را می‌پزیم و نوش جان می کنیم. این پلو را با مرغ یا گوشت بره درست می کنند،. ما در اینجا با مرغ امتحان می کنیم.

1282184 191 افطاری، حیاتیانِ سفره‌ی رنگینِ کشورهای همسایه

مواد لازم برای تهیه برنج:

  • ۳قاشق غذاخوری روغن
  • ۱عدد پیاز خرد شده
  • ۳عدد غلاف هل سبز
  • ۱عدد چوب دارچین کوچک
  • ۳عدد میخک
  • ۳پیمانه برنج (شسته شده و آب گرفـــــته)
  • ۶فنجان آب
  • یک چهارم فنجان گشنیز تازه خرد شده

مواد لازم برای تهیه مایه پلو:

  •  ۴قاشق غذاخوری روغن
  • ۱عدد پیاز متوسط خرد شده
  • ۵حبه سیر خرد شده
  • ۶برگ کاری (اگر در دسترس اســت)
  • ۱قاشق چای خوری دانه زیره
  • ۱قاشق چای خوری دانه خردل
  • نصف قاشق چای خوری دانه شنبلیله
  • ۲غلاف هل سبز
  • ۳عدد میخک
  • ۱عدد چوب دارچین کوچک
  • ۳قاشق چای خوری ادویه گرام ماســالا
  • مقداری فلفل سبز خرده شده (تندی این فلفل ها بنا بر ذائقه می‌تواند متغیر باشد)
  • ۱عدد مرغ خرد شده به ابعاد جوجه کبابی
  • نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه:

۱٫ روغن را در یک قابلمه بزرگ حرارت دهید. پیاز، سیر، برگ کاری، زیره، خردل، شنبلیله، هل، میخک و دارچین را به آن بیفزایید. مخلوط حاصل را به‌مدت ۵دقیقه حرارت دهید و هم بزنید، (درصورت نیاز می‌توانید کمی روغن اضافه کنید). ادویه گرام ماســالا و فلفل را بیفزایید و به‌مدت یک دقیقه دیگر مخلوط را حرارت دهید و هم بزنید.

۲٫ مرغ و نمک را به مخلوط بیفزایید،. حدود ۴فنجان آب بیفزایید و بگذارید تا به‌مدت حدود ۴۵دقیقه روی آتش ملایم بپزد.

۳٫ در یک قابلمه دیگر پیاز، هل، میخک و دارچین را در روغن تفت دهید. برنج را اضافه و حدود ۵دقیقه دیگر تفت دهید.

۴٫ کمی آب به قابلمه بیفزایید و حدود ۱۰دقیقه بگذارید تا برنج بپزد.

۵٫ سپس مایه حاوی مرغ را به برنج افزوده و حدود ۱۵دقیقه دیگر بگذارید که روی آتش ملایم بپزد. در این زمان لازم اســت تا مایه را به خوبی با برنج  مخلوط کنید.

۶٫ در پایان کار گشنیز تازه را افزوده و در بشقاب بکشید و نوش جان کنید.

 


مُدَمّس باقلا


یکی از خوراکی های رایج به ویژه برای صبحانه و سحری در کشور مصر «فول مدمس» یا مدمس باقلا نام دارد. این خوراک خوشمزه و مقوی را در طول ســال در خیابان های قاهره و سایر شهرهای این سرزمین باســتانی می‌توانیدپیدا کنید و هنگام سحری نیز بر سر سفره کسانی که خود را برای انجام فریضه دینی روزه داری آماده می کنند به وفور می‌توان یافت.

1282185 508 افطاری، حیاتیانِ سفره‌ی رنگینِ کشورهای همسایه

 

 مواد لازم:

  • ۳حبه سیر
  • ۱قاشق چای‌خوری دانه زیره بوداده شده
  • ۲قوطی کنسرو باقلا
  • ۳قاشق غذاخوری ارده
  • ۲تا ۳قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
  • نمک به میزان لازم

 

طرز تهیه:

۱٫ سیر، دانه‌های زیره و کمی نمک را در یک هاون می‌ریزیم و خرد می کنیم به‌طوری که دانه‌ها ترک بردارند. پس از این مرحله، سس ویژه سیر آماده شده‌اســت.

۲٫ باقلا و ارده را در یک ظرف می‌ریزیم و سس سیر را با آن مخلوط می‌کنیم و آن‌را روی آتش متوسط حرارت می دهیم. در حال حرارت دادن مخلوط را به آرامی هم می‌زنیم تا چیزی شبیه به یک سوپ حاصل شود. این کار حدود ۵دقیقه به درازا می کشد.

۳٫ آب لیمو و نمک را به سوپ به‌دست‌آمده می‌افزاییم.

۴٫ حدود یک سوم باقلاها را له می کنیم تا مایه ای نیمه سفت ایجاد شود.

۵٫ خوراک لذیذ آماده اســت و چنانچه تمایل به خوراکی های تند دارید می‌توانید کمی پاپریکا به آن بیفزایید.

 


قلیه ماهی ترکیه


قلیه ماهی ترکیه نوعی خوراکی با طعم ویژه مدیترانه ای‌اســت. در آماده‌سازی این خوراک از ماهی تیلاپیلا اســتفاده می‌کنیم، ولی باید توجه داشت که بنا برسلیقه و ذائقه می‌توان از فیله هر نوع ماهی اســتفاده کرد. نکته ای که باید به آن توجه کرد این اســت که مدت زمان پخت ماهی هایی که اســتفاده می کنیم، می‌تواند با مدت زمانی که در اینجا آمده تا حدی متفاوت باشد. این امر بنا بر صلاحدید شخصی و با توجه به شرایط پخت مشخص می‌شود.پیشنهاد می‌کنیم پیش از سرو غذا با چنگال از پخته بودن کامل فیله ماهی اطمینان پیدا کنید.

 1282186 768 افطاری، حیاتیانِ سفره‌ی رنگینِ کشورهای همسایه

 

مواد لازم:

  • ۳فنجان آب
  • یک‌ونیم فنجان کوز کوز خشک
  • ۲قاشق غذاخوری روغن زیتون
  • ۱عدد پیاز سفید کوچک
  • ۱عدد فلفل دلمه سبز کوچک
  • ۲حبه سیر خرد شده
  • ۱فنجان آرتیشوی کنسروی
  • ۲قاشق چای خوری کاپاریس کنسروی
  • ۱۲عدد زیتون
  • ۱قوطی کنسرو گوجه فرنگی خرد شده
  • ۱قاشق غذاخوری آب لیموی تازه
  • ۲قاشق چای‌خوری سماق
  • یکی و نصفی فلفل قرمز خشک کوبیده شده
  • ۱قاشق چای‌خوری ریحان خشک
  • ۱قاشق چای‌خوری زیره
  • ۱قاشق چای‌خوری زنجبیل تازه له شده
  • فلفل سیاه به مقدار لازم
  • ۴۵۰گرم فیله ماهی تیلاپیلا

 

طرز تهیه:

۱٫ پیش از دستور تهیه لازم به ذکر اســت که به‌دلیل دسترس‌نبودن برخی از مواد مانند کنسرو گوجه فرنگی خرد شده و کوزکوز خشک، خودتان می‌توانید دست به‌کار بشوید. به جای کنسرو گوجه فرنگی می‌توانید چند عدد گوجه فرنگی را خرد کنید و سپس آن را کمی در فر بگذارید.

۲٫ در یک قابلمه متوسط ۳فنجان آب می‌ریزیم و آن‌را به جوش می آوریم. کوزکوز خشک را در آن می‌ریزیم و به‌مدت ۵دقیقه جوشانده و هم می‌زنیم و سپس کنار می‌گذاریم تا سرد شود.

۳٫ در یک ماهیتابه روغن را روی آتش متوسط حرارت دهید و پیاز و فلفل دلمه‌ای سبز را به‌مدت ۵دقیقه در آن تفت دهید. سیر را به آن بیفزایید و ۲دقیقه دیگر تفت دهید. آرتیشو و کاپاریس را به مخلوط بیفزایید و عمل تفت دادن را ادامه دهید. سپس گوجه فرنگی، آب لیمو و یک فنجان آب را بیفزایید و پس از یک تا دو دقیقه سماق، فلفل قرمز، ریحان، زیره، زنجبیل و فلفل سیاه را به مخلوط مورد نظر بیفزایید.

۴٫ مخلوط را به اندازه ای حرارت می دهیم تا به جوش آید و سپس ماهی را که از قبل به اندازه‌های مناسب بریده ایم به آن اضافه می کنیم. از درجه حرارت می‌کاهیم و می گذاریم تا حدود یک ربع ماهی به خوبی پخته شود. این زمان را می‌توان کمی بیشتر درنظر گرفـــــت. فقط باید ماهی را با یک چنگال امتحان کنیم تا از پخته بودن وسط آن اطمینان به‌دست آوریم.

داغترین اخبار و رویداد های ایـــران و خارج
این مطلب در این ساعت از سایت توما در بخش خبری ارســال گردیده اســت
این بخش شامل خبر های ورزشی نیز میباشد
میتوانید خبر فوق را به اشراک بگذارید

نوشته افطاری، حیاتیانِ سفره‌ی رنگینِ کشورهای همسایه اولین بار در مجله آنلاین توما. پدیدار شد.

مطالب مشابه